Το μυστήριο της γάτας με την παντομίμα - Blyton, Enid, 1897-1968 (Τα πέντε λαγωνικά, 1982)
Ένα θέατρο παντομίμας έρχεται στο Πετροχώρι, για να δώσει παραστάσεις. Κάποιο βράδυ όμως εξαφανίζονται όλα τα χρήματα από τις εισπράξεις με τρόπο ανεξήγητο. Τα Πέντε Λαγωνικά δε χάνουν την ευκαιρία κι αναλαμβάνουν να λύσουν το νέο Μυστήριο. Όλα δείχνουν πως τα χρήματα τα πήρε η «γάτα». Είναι έτσι; Μήπως είχε και συνεργάτη την όμορφη ηθοποιό του θιάσου; Ή συμβαίνει κάτι άλλο; Μέσα σ' αυτόν τον κυκεώνα των ερωτημάτων τα Πέντε Λα-γωνικά καταφέρνουν να φτάσουν σ' ένα πολύ συναρπαστικό τέλος!