Περί συμπεριφορισμού - Skinner, Burrhus Frederic, 1904-1990 (Ανάλυση συμπεριφοράς, 2013)
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εισαγωγή στη φιλοσοφία της επιστήμης που ονομάζεται θεμελιώδης συμπεριφορισμός και αναλύει πώς η φιλοσοφία αυτή παρέχει την πραγματικά πλέον ωφέλιμη βάση για την πειραματική ανάλυση και την επιστημονική ερμηνεία ολόκληρου του φάσματος των ψυχολογικών φαινομένων, από την αντίληψη και τη γνώση μέχρι την ίδια τη δημιουργική επιστημονική σκέψη. Ο B. F. Skinner, ιδρυτής της σύγχρονης συμπεριφοριστικής προσέγγισης, έγραψε το Περί συμπεριφορισμού για τον σκεπτόμενο, αλλά όχι απαραίτητα ειδικευμένο στην ψυχολογία αναγνώστη. Η μελέτη του προσφέρει μια σταδιακά πιο σφαιρική και πρακτικά ισχυρή κατανόηση του ίδιου μας του εαυτού και του πώς οι απόψεις, οι ερμηνείες και οι τρόποι με τους οποίους λύνουμε προβλήματα διαμορφώνονται συνεχώς μέσα από την αλληλεπίδρασή μας με άλλους ανθρώπους και με άλλα γεγονότα του φυσικού κόσμου.