Πληγωμένες καρδιές - Fournier, Philippe (Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους, 2000)
Υποθέστε πως το κορίτσι σας γίνεται πρωταγωνίστρια μιας ανόητης κωμικής σειράς, της Οικογένειας Αρνομπούτι. Φανταστείτε ότι γίνεται διάσημη, από τη μια μέρα στην άλλη. Εισβάλλουν κάμερες και μικρόφωνα μέσα στην τάξη, για να της πάρουν συνέντευξη, ενώ εσείς δεν ξέρετε πώς να νιώσετε, περήφανος ή πληγωμένος. Για τον Φρεντ, κάτι τέτοιο συνεπάγεται, αυτόματα, χωρισμό και κήρυξη ανοιχτού πολέμου. Οταν, μάλιστα, μαθαίνει ότι η αγαπημένη του Σοφί, σα να μην της έφταναν οι χιλιάδες τηλεθεατές, αποφάσισε, για λογαριασμό των κοριτσιών, να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος της τάξης. Τότε το ίδιο κάνει κι αυτός από την αντίθετη παράταξη, των αγοριών. Πρόκειται για την απαρχή ενός αγώνα δρόμου για δημοτικότητα. Τα πάντα επιτρέπονται... Ομως, είναι δύσκολο να πάψει κανείς ν' αγαπάει σήμερα, τον άνθρωπο που λάτρευε μέχρι χθες.