Οι άγγελοι δεν φλυαρούν : οι τυχοδιώκτες του Πικαντίλλυ - Christie, Agatha, 1890-1976 (Βιβλιοθήκη αστυνομικής φιλολογίας, 2002)
Για τον Τόμμυ και την Τούπενς Μπέρεσφορντ, το παρελθόν είναι παρελθόν και σήμερα, με κάποια ηλικία και οι δυο τους, σπάνια θυμούνται την εποχή που νεαροί τυχοδιώκτες του Πικαντίλλυ, είχαν ζήσει συναρπαστικές περιπέτειες κυνηγώντας κατασκόπους και κακοποιούς, σήμερα, ευυπόληπτοι πολίτες, ζουν μια ήσυχη και αξιοπρεπή ζωή σ’ ένα άνετο και ευχάριστο διαμέρισμα. Όμως το κακό φαίνεται πως βρίσκεται κάπου κοντά και, άθελά τους, θα βρεθούν, για μια ακόμα φορά, μπερδεμένοι σε μια υπόθεση σκοτεινή, απ’ τη στιγμή που η Τούπενς θα θελήσει να μάθει τι απέγινε η ασπρομάλλα κ. Λάνκαστερ που έχει εξαφανισθεί μυστηριωδώς από κάποιο οικοτροφείο. Ποιο μυστικό κρύβει άραγε αυτό το σκοτεινό σπίτι πλάι στο ζοφερό κανάλι; Ένα ειρηνικό χωριό που ποτέ τίποτε δεν συμβαίνει, μια αλλόκοτη γυναίκα που η Τούπενς θα την ονομάσει η «καλή μάγισσα» και ένα ξέπνοο κυνηγητό ανάμεσα σε παλιομένες ταφόπλακες. Κι όταν ο Τόμμυ θα γυρίσει από το βαρετό και ανούσιο συμβούλιο και διαπιστώσει πως η Τούπενς δεν έχει φανεί ακόμα, τότε.