Ένα μήνυμα για φόνο : μήνυμα από το υπερπέραν - Christie, Agatha, 1890-1976 (Βιβλιοθήκη αστυνομικής φιλολογίας ;, 2003)
Ο καιρός ήταν ιδεώδης για μια παρτίδα μπρίτζ, πρόταση που δεν έγινε τελικά δεκτή, καθώς η μικρή συντροφιά- που την αποτελούσαν ο κύριος Ντιούκ, ο κύτιος Ρύκροφτ, ο νεαρός Γκάρφηλντ, ο ταγματάρχης Μπάρναμπυ και η κυρία Βιλέτ με την κόρη της Βιολέτα- προτίμησε να παίξουν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι γύρω απ' το μεγάλο δρύινο τραπέζι, όπου σε λίγο το φιλντισένιο ρολόι θα έδειχνε 5 και 25' ακριβώς! Διασκεδαστικό αναμφίβολα, ως τη στιγμή που θα λάβαιναν ένα παράξενο και ανησυχητικό μήνυμα και που, ούτε λίγο ούτε πολύ, θα προφήτευε το βίαιο τέλος ενός ανθρώπου. Την ίδια ώρα, στις 5 και 25' αακριβώς, στο Έξχαμπτον, οχτώ χιλιόμετρα πιο πέρα, ένας άνθρωπος πεθαίνει χτυπημένος με ένα βαρύ σακούλι γεμάτο άμμο. Η κατηγορία βαρύνει τον Τζιμ Πήρσον, ανηψιό του θύματος και ο επιθεωρητής Νάρακοτ δείχνει πεπεισμένος για την ενοχή του. Όμως μια χαριτωμένη και πεισματάρα νέα, η δεσποινίς ΄Εμιλυ Τρεφούσις, αποφασίζει να δοκιμάσει τις αστυνομικές της ικανότητες και με τη βοήθεια ενός δόκιμου δημοσιογράφου, του Τσάρλς Έντερμπυ, κατορθώνει να φτάσει, κάποια στιγμή, πολύ κοντά στην αλήθεια!