Ο ερωτευμένος πυροσβέστης - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία : Πεζογραφία ;, 1993)
Ο ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ Ένας συνθέτης προσπαθεί ν' απαλλαγεί από το ασθενοφόρο που παρκάρει απρόσκλητο ένα πρωί στην είσοδο του σπιτιού του... Ο κηπουρός κλέβει την μπαγκέτα ενός μαέστρου και τη φυτεύει στο μυστικό του περιβόλι... Ένας οφθαλμίατρος αρνείται να λάβει μέρος στο παιχνίδι της τυφλόμυγας... Ένας τροχονόμος με συμπτώματα αμνησίας εξακολουθεί να επιτελεί το καθήκον του στη διασταύρωση της πόλης χωρίς οχήματα...