Τα παιδιά του πλοιάρχου Γκράντ - Verne, Jules, 1828-1905 (Ιούλιος Βέρν ;, 1996)
Ο διάσημος Σκοτσέζος πλοίαρχος Χάρι Γκραντ χάνεται σε ένα ναυάγιο. Τα δύο νεαρά παιδιά του καπετάνιου αποφασίζουν να αναζητήσουν τον αγνοούμενο πατέρα τους και μαζί με τον αναγνώστη διασχίζουν ολόκληρο το Νότιο Ημισφαίριο, ζώντας μεγάλες περιπέτειες σε χώρες όπως η Παταγονία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, και αντιμετωπίζοντας άγρια θηρία, φοβερούς σεισμούς και κανίβαλους, σε ένα οδοιπορικό έντονης αγωνίας και δράσης.