Η πόρτα - Szabo, Magda, 1917- (Ψυχογιός, 2006)
Η Μάγδα, μια διάσημη συγγραφέας στην Ουγγαρία του 20ου αιώνα, προσλαμβάνει ως οικιακή βοηθό την Έμερεντς. Από την πρώτη στιγμή, μια παράξενη σχέση αναπτύσσεται μεταξύ τους. Η Έμερεντς, παρά την ηλικία της, είναι δραστήρια, πανέξυπνη, επιβλητική και τρυφερή μέσα στην εκκεντρικότητά της. Λατρεύει τα ζώα και προσφέρει απλόχερα την βοήθειά της όσους την έχουν ανάγκη. Κι όμως, σε κανέναν δεν έχει ανοίξει ποτέ την πόρτα του σπιτιού της, κανένας δεν έχει παραβιάσει ποτέ το προσωπικό της άσυλο. Γιατί η Έμερεντς κρύβει μυστικά.