Οι ερινύες πεθαίνουν στον καθρέφτη : μυθιστόρημα - Παπαθανασίου, Βάνα, 1961- (Ελληνική λογοτεχνία / Κέδρος, 1997)
Εφτά μέρες, εφτά γυναίκες. Γυναίκες από δώδεκα μέχρι εξήντα πέντε χρονών. Γυναίκες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους... Γυναίκες που ερωτεύονται, αγαπούν, αναστενάζουν, ελπίζουν, απογοητεύονται, χρησιμοποιούν, στοιχηματίζουν, απειλούν, εκδικούνται... Μια μόνο μέρα από τη ζωή κάθε γυναίκας. Εφτά γυναικείες μέρες που η κάθε μία τους χρωματίζεται ανεξίτηλα από τη παρουσία ενός άντρα. Ενός αγαπημένου κι όμως άγνωστου άντρα.Τι κοινό έχουν όμως αυτές οι γυναίκες μεταξύ τους; Ποιος είναι ο άγνωστος συνδετικός κρίκος; Θα έρθει στο τέλος μια ακόμα γυναίκα να τα' αποκαλύψει. Θα είναι ο καθρέφτης που μέσα που μέσα του θα αποτυπωθούν τα πάντα. Ο καθρέφτης της αλήθειας που σκοτώνει τις Ερινύες.