Τα παιδιά από το Αρμπάτ. - Rybakov, Anatolij Naumovic, 1911-1998 (Γνώση, 1990)
Το λογοτεχνικό γεγονός που σημάδεψε την πνευματική ζωή της Σοβιετικής ενωσης το 1987στις συνθήκες της “περεστρόικα” (δομικής ανανέωσης) ήταν αναμφίβολα η δημοσίευση, μετά από απαγόρευση 20 και πλέον ετών, του μυθιστορήματος του Ανατόλι Ριμπακώφ “Τα παιδιά από το Αρμπάτ”.