Δρόμοι και διακίνηση στον ελλαδικό χώρο κατά τον 18ο αιώνα - Ανωγιάτης-Πελέ, Δημήτριος (Παπαζήση, 1993)
Το βιβλίο απευθύνεται στους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου του τμήματος Ιστορίας και επιχειρεί να καλύψει ένα μέρος της ύλης του μαθήματος της Ιστορικής Γεωγραφίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 1992-93. Θίγει ορισμένες από τις βασικότερες συνισταμένες της χερσαίας διακίνησης στον ελλαδικό χώρο κατά τον 18ο αιώνα- βέβαια δεν καλύπτει χρονολογικά και βιβλιογραφικά όλες τις πτυχές του ζητήματος. Οι ενέργειες των ανθρώπων και των ανθρώπινων ομάδων που δραστηριοποιούνται κατά τη διακίνηση και για τη διακίνηση τον 18ο αιώνα, όπως άλλωαστε και σήμερα, είναι τόσο πολύπλοκες, που δεν είναι δυνατό να εξαντληθούν σε μια και μόνο μελέτη. Ο αναγνώστης θα βρει εδώ ορισμένες θεματικές ενότητες για τη χερσαία διακίνηση κατά τον 18ο αιώνα, οι οποίες αντλήθηκαν κυρίως από τη μαρτυρία των περιηγητικών κειμένων της εποχής.