Μυθολογία. - Ζαραμπούκα, Σοφία, 1939- (Κέδρος, 1997)
Από μικρό παιδί στην κούνια φάνηκε ότι ο Ηρακλής ήταν πολύ δυνατός, θηρίο. Σκότωσε λιοντάρια, φίδια. Έπιασε το ελάφι με τα χρυσά κέρατα, νίκησε έναν γίγαντα, έδιωξε τα άγρια πουλιά απ’ τη λίμνη Στυμφαλία και όλα αυτά για να ευχαριστήσει τον θείο του τον Ευρυσθέα.