Ο κόσμος κάτω απ΄ τα πόδια της - Rushdie, Salman, 1947- (Ψυχογιός, 1999)
Βίνα Απσαρα. Μια διάσημη και αγαπημένη τραγουδίστρια με μιαν άγρια ακαταμάχητη φωνή. Εγκλωβίζεται μέσα στα ερείπια, σε έναν καταστροφικό σεισμό και εξαφανίζεται. Αυτή είναι η ιστορία της, είναι όμως και η ιστορία του Όρμους Κάμα, του εραστή της, που τη βρίσκει, τη χάνει, την αναζητεί και την ξαναβρίσκει, ξανά και ξανά, μέσα από τη δική του συναρπαστική ζωή στον κόσμο της μουσικής. Μια σύγχρονη ιστορία αγάπης σε έναν κόσμο ροκ μουσικής όπου υποβόσκει ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης. Ο Ρούσντι αναμιγνύει την αφήγηση με τους δικούς του στίχους ενώ ο Μπόνο των U2 έχει γράψει τη μουσική για ένα από τα τραγούδια.