Αναρρίχηση : αναλυτικός τεχνικός οδηγός - Θεοδωρόπουλος, Άρης, 1964- (Ανάβαση, 2001)
Η βασική ιδέα της προώθησης στο βράχο, η διαδικασία της σχοινοσυντροφιάς, οι τεχνικές της αναρρίχησης, ο εξοπλισμός, τα μέσα ασφάλισης και τα μυστικά της σωστής χρήσης τους, οι νέες μορφές της αναρρίχησης και όλα όσα πρέπει να ξέρει ο σημερινός αναρριχητής για να ταξιδέψει στους κάθετους δρόμους, δίνονται με τρόπο, απλό και κατανοητό και ταυτόχρονα σύγχρονο και πλήρη.