Φιλάδελφος : μυθιστόρημα - Harbouri, Petrie (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία / Πατάκη, 2002)
Τρία αδέλφια από την Κεφαλλονιά, ο Τζιοβαμπαττίστα, ο Μάρκος και ο Μαρίνος. Η εποχή: τα τέλη του 18ου αιώνα. Το τοπίο: από το διάφανο φως του θερμού ήλιου της Μεσογείου ώς τις παγωμένες στέπες της Ρωσίας, τα φωτισμένα σαλόνια του προεπαναστατικού Παρισιού και τις επιβλητικές αίθουσες των ιταλικών πανεπιστημίων. Τρεις μοίρες διαφορετικές. [...] Το μυθιστόρημα της Πήτρη Χαρμπούρη, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, είναι μια εκπληκτική αναπαράσταση της εποχής και της ζωής των τριών αδελφών Καρμπούρι, δεμένων σ' όλη τους τη ζωή με το δεσμό της αδελφικής αγάπης.