Το βιβλίο των, Μα γιατί τόσα γιατί : και άλλες ερωτήσεις για τη συμπεριφορά των μεγάλων - Chabaneix, Hortense De (Μίνωας, 2012)
Μια σειρά από νέες σοβαρές ερωτήσεις με πολλή δόση τρέλας που κάνουν τα παιδιά στους γονείς τους ! 70 "υπαρξιακές" ερωτήσεις , βγαλμένες απευθείας από το παιδικό μυαλό. Με απαντήσεις ξεκάθαρες και χιουμοριστικές σε όλες τις απορίες που έχουν τα παιδιά σχετικά με τον κόσμο των μεγάλων. Ερωτήσεις πλούσιες σε νοήματα που προέρχονται από την παρατήρηση, τις αισθήσεις και τα αντανακλαστικά. Εύστοχες και αδιάκριτες, πάντα γύρω από τη συμπεριφορά των μεγάλων , ερωτήσεις για την καθημερινότητα, την αγάπη , τα δύο φύλα, το σχολείο, ή απλώς ..τις ανθρώπινες σχέσεις .