Η θεμελίωση των νομικών κρίσεων : εισαγωγή στη μεθοδολογία του δικαίου - Σταμάτης, Κώστας Μ, 1955- (Σάκκουλα, 2003)
Η Θεμελίωση των νομικών κρίσεων αποτελεί το αντικείμενο της μεθοδολογίας του δικαίου σε όλη του την έκταση της έννομης τάξης, εγχώριας και διεθνούς. Το βιβλίο παρουσιάζει γι' αυτό μεγάλο ενδιαφέρον για κάθε νομικό της θεωρίας και της πράξης, ανεξάρτητα από την εξειδίκευση καθενός στους επί μέρους κλάδους της νομικής επιστήμης. Στην παρούσα έκδοσή του έχει καταστεί ένα σφαιρικό στο μέτρο του δυνατού πλήρες και συνάμα σύγχρονο έργο γύρω από το δίκαιο και την ερμηνεία του. Προτείνει ένα συνεκτικό και συστηματικό πρότυπο για τη φύση του νεωτερικού δικαίου και της ερμηνείας του η ευστάθεια του οποίου δοκιμάζεται με αλλεπάλληλα παραδείγματα με πρακτικό ενδιαφέρον. Η παρούσα έκδοση είναι υπερδιπλάσια σε όγκο, σε σχέση προς την πρώτη έκδοση (1991). Στα χρόνια που επακολούθησαν μοιάζει να έχει κερδίσει σε θεματικό εύρος, βάθος και σε εσωτερική συνοχή.