Ο μικρός πρίγκηπας - Saint-Exupery, Antoine de, 1900-1944 (Κλασική Λογοτεχνία ;, 1987)
Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι ένα υπέροχο γέννημα της φαντασίας του Σαιντ Εξυπερύ. Αφελής αλλά σωστός στη σκέψη του, ο Μικρός Πρίγκιπας φέρνει σε αμηχανία τον πιλότο που συνάντησε στη Σαχάρα, ο οποίος προσπαθεί να επισκευάσει τη βλάβη του αεροπλάνου του. Ο Μικρός Πρίγκιπας του διηγείται τα ταξίδια του σε διάφορα μικρά άστρα και τις συζητήσεις που είχε με τους κατόχους τους. Στο τέλος, στην ερημιά της Σαχάρας, δένεται με τον πιλότο, όμως ξαφνικά χάνεται, όπως ξαφνικά είχε εμφανιστεί μπροστά του. Το έργο τελειώνει με την υπόδειξη του συγγραφέα- πιλότου πως ο Μικρός Πρίγκιπας υπάρχει κοντά μας, φτάνει να τον αναγνωρίσουμε στο πρόσωπο ενός παιδιού με χρυσαφένια μαλλιά που θα μας χαμογελάει.