Η κοτούλα που ήθελε να δει τη θάλασσα - Jolibois, Christian, 1948- (Λογοτεχνικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση : Ζωή και κότα, 2012)
Καρμέλα ονειρεύεται να δει τη θάλασσα. Ένα βράδυ, λοιπόν, το σκάει από το κοτέτσι και φτάνει στη ακτή. Μόνο που το παιχνίδι στο κύμα αποδεικνύεται πολύ επικίνδυνο, γιατί σε λίγο διαπιστώνει ότι έχει απομακρυνθεί πολύ από την ακτή. Έτσι αρχίζει ένα μεγάλο ταξίδι που θα την οδηγήσει στην Αμερική και πάλι πίσω...