Η μάνα - Αγγέλη, Άννα (Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης[21], 2009)
Η κυρία Αγγέλη Άννα στην ομιλία της στην εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας που πραγματοποιήθηκε στην "Παναγία" το Μαϊο 2009 τονίζει τη σημασία και το νόημα της λέξης "μητέρα". Θυσία και ανιδιοτελής προσφορά είναι το μεγαλείο της ψυχής μιας μητέρας. Θυσιάζεται υπέρ των παιδιών της σαν υποδειγματική στάση ζωής. Η σωστή μητέρα διδάσκει στα παιδιά της να σέβονται το συνάνθρωπο, να έχουν υπομονή, προθυμία, προσφορά, αυτοθυσία, κατανόηση, αυτοδιάθεση, ανεκτικότητα, καρτερία, συγγνώμη, αγάπη. Το να είσαι μητέρα είναι πολύ δύσκολο και μαζί συναρπαστικό. Είσαι συνδημιουργός μιας νέας ζωής. Όμορφο, φοβερό και βαρύ φορτίο.