Στη σκιά της πράσινης βασίλισσας : μυθιστόρημα - Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Λότη, 1937- (Σύγχρονη λογοτεχνία για νέους, 2012)
Στη σκιά μιας χιλιόχρονης βασιλικής βελανιδιάς εκτυλίσσεται μια παράξενη σύγχρονη ιστορία. Δύο έφηβοι, η Έλλη και ο Μίλτος, εμπλέκονται στην εξέλιξή της, προσπαθώντας, να βρουν λύση στο αδιέξοδο που δημιουργείται, αλλά και να ξεδιαλύνουν τα προσωπικά τους αισθήματα. Παράλληλα, η μεγαλόπρεπη βελανιδιά, η "πράσινη βασίλισσα", αφηγείται τη μακραίωνη συναρπαστική ζωή της φωτίζοντας τις αθέατες πλευρές της υπόθεσης, αλλά και ζωντανεύοντας περιπέτειες και πάθη των Ελλήνων από τη μυθική εποχή ως τις μέρες μας.