Εξι κουρούνες - Lionni, Leo, 1910-1999 (Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά απ' όλο τον κόσμο, 1992)
Έξι πεινασμένες αλλά παμπόνηρες κουρούνες αψηφούν όλα τα τεχνάσματα του γεωργού, ακόμα και το σκιάχτρο, προκειμένου να αρπάξουν σπόρους από το χωράφι του. Κάποτε όμως την παθαίνουν.