Από λευκό χαρτί : δημιουργίες εικαστικής αγωγής για μικρά παιδιά - Μπονάρου, Άννα (Εκπαίδευση / Πατάκη, 2012)
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια συλλογή χειροτεχνικών κατασκευών για μικρά παιδιά, οι οποίες στο σύνολό τους ξεκινούν από ένα κομμάτι λευκό χαρτί. Κάθε δημιουργία, ενώ έχει συγκεκριμένους μαθησιακούς στόχους, είναι ταυτόχρονα ευχάριστη και διασκεδαστική, καθώς τις περισσότερες φορές ταυτίζεται με την έννοια του παιχνιδιού (χαρταετός, αεροπλανάκι, βάρκα, καπέλο κτλ.). Το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από τον δάσκαλο και τον γονέα όσο και από το ίδιο το παιδί, καθώς οι χειροτεχνίες περιγράφονται με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί και μόνο του ένα παιδί να ασχοληθεί (αυτο-εκμάθηση). Κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής του με τις προτεινόμενες δημιουργίες, καλείται να εξασκήσει πολλαπλές δεξιότητες και να εφαρμόσει ποικίλες τεχνικές εικαστικής έκφρασης. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στους πειραματισμούς, στις εναλλακτικές οδηγίες, στις πρωτότυπες ιδέες κτλ., ώστε οι κατασκευές, παρά τις συγκεκριμένες οδηγίες τους, να αποκτούν για το κάθε παιδί μοναδικό και προσωπικό χαρακτήρα.