Το μεγάλο ρεσάλτο - Mignone, Sebastiano Ruiz, 1947- (Πειρατές : Μόνοι εναντίον όλων, 2007)
Ένας φιλήσυχος Γάλλος κουρέας και κομπογιαννίτης οδοντογιατρός, ο Μονγκάρ, μαζί με τον Τίμι Κιντ, έναν νεαρό που κανείς δεν ξέρει από πού κρατάει η σκούφια του, μπαρκάρουν σε ένα καράβι για να φτάσουν στην Ευρώπη. Απρόσμενα, όμως, θα μπλεχτούν σε μεγάλες περιπέτειες, με αποτέλεσμα ο μπαρμπέρης να βρεθεί καπετάνιος, και μάλιστα πειρατικού. Από 'κει και πέρα ξεκινά και για τους δυο τους μια ζωή γεμάτη επιδρομές και ρεσάλτα, πολέμους και φιλίες, κυνήγια θησαυρών και διασώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Κι όλα αυτά παρέα με ένα πολύγλωσσο γραφικό πλήρωμα, με μια πινελιά σοφίας και μια καλή δόση χιούμορ.