Το βαλς της ζωής : μυθιστόρημα - Ιωαννίδου-Αδαμίδου, Ειρένα, 1939-2016 (Λογοτεχνική / Διόπτρα, 2011)
Ένα οικογενειακό ταξίδι στη μαγευτική πόλη της Βιέννης θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της Μαρίας. Σε νεαρή ακόμη ηλικία γνωρίζει τον μεγάλο έρωτα, μα πριν προλάβει να τον γευτεί θα βρεθεί ένα βήμα πριν το θάνατο... Ανάκτορα, παλάτια, η μεθυστική ατμόσφαιρα της Βιέννης και οι υπέροχες μελωδίες της... Εκεί θα κάνει την οικογένειά της, μα δεν θα ξεχάσει ποτέ τις ρίζες της, την αγάπη της για την πατρίδα της, για την καλοσύνη των Ελλήνων και τη γενναία τους ψυχή. Μεσούντος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ενώ οι καταστροφές ισοπεδώνουν τη χώρα τους, οι αδελφές Λίζα και Μαρία φον Βάισενμπεργκ, εγγονές της Μαρίας και μπαλαρίνες στην Όπερα της Βιέννης, ακολουθώντας τη συμβουλή της γιαγιάς τους, αναζητούν καταφύγιο στην Κύπρο. Έρωτες, πάθη μα και πόνος, λύπη... Δύο αγαπημένες αδελφές, δύο μοιραίοι άντρες... Η αγάπη έχει πάντα δύο όψεις...