Αυτοί οι θεοί δεν έχουν το θεό τους - Phillips, Marie, 1976- (Ωκεανίδα, 2007)
Ζουν οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου; Ζουν (αλλά δεν βασιλεύουν) σ' ένα βρομερό και τρισάθλιο σπίτι στο σημερινό Λονδίνο. Αυτό είναι εξακριβωμένο -το λέει και το βιβλίο. Δυστυχώς, οι άλλοτε κραταιοί αλλά αγέραστοι κι αμετανόητοι θεοί έχουν διάφορα προβληματάκια: υπαρξιακά, επαγγελματικά, κληρονομικά, ακόμη και συναισθηματικά. Η εισβολή μιας απλής καθαρίστριας στο σπίτι τους δεν βάζει τάξη αλλά μεγαλώνει το χάος στη ζωή τους, κι επειδή είναι θεοί, οι κλυδωνισμοί στην προσωπική τους ζωή φέρνουν τον πλανήτη στο χείλος της καταστροφής. Για τη σωτηρία της ανθρωπότητας, μαζί κι ενός μεγάλου έρωτα, πρέπει να παραμεριστούν αντιζηλίες, μικρότητες, μνησικακίες, κραιπάλες, ακολασίες κι όλ' αυτά που χαρακτηρίζουν δώδεκα καθωσπρέπει αδιόρθωτους θεούς. Επίσης, για ν' ανατείλει ξανά ο ήλιος απαιτείται ένα περιπετειώδες ταξίδι στον Κάτω Κόσμο κι όλο το σουρεαλιστικό χιούμορ της συγγραφέως, που φέρνει τα πάνω κάτω μ' αυτό το ανατρεπτικό και θεότρελο βιβλίο.