Κόκκινες καουμπόικες μπότες - Ρουσάκη, Μαρία (Μπανάνα, 2013)
Μια μέρα η νονά μου μου έφερε τις πιο φανταστικές μπότες του κόσμου. Ήταν κόκκινες, κατακόκκινες καουμπόικες μπότες. Με αυτές ταξιδεύω στην 'Αγρια Δύση καβάλα στο άλογο μου. Γνωρίζω Ινδιάνους και πίνω γάλα σε σαλούν. Κάνουν και έναν τέλειο ήχο: ΚΛΑΠΑ-ΚΛΟΥΠΑ, ΚΛΑΠΑ-ΚΛΟΥΠΑ! Γιατί, όμως, μου τις βγάζει η μαμά; Γιατί μου τις κρύβει; Αφού με τις κόκκινες καουμπόικες μπότες μου ταξιδεύω και ονειρεύομαι...