Ο Σποτ μαθαίνει τα χρώματα : ένα βιβλίο αφής για τις πρώτες ανακαλύψεις - Hill, Eric (Ερευνητές, 2011)
Ο Σποτ, το χαρούμενο σκυλάκι με το οποίο έχουν μεγαλώσει εκατομμύρια παιδιά σε πολλές χώρες του πλανήτη, επανέρχεται δυναμικά για να κάνει συντροφιά στους μικρούς μας φίλους βοηθώντας τους να ανακαλύψουν τον κόσμο. Ο Σποτ είναι μια φιλική φιγούρα για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το πρόσωπο και η χαρούμενη προσωπικότητα του θα βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν ότι η γνώση είναι απόλαυση, ότι η προσπάθεια για να μάθουν καινούργια πράγματα μπορεί να είναι ταυτόχρονα και διασκέδαση. Σε κάθε βιβλίο της σειράς "Σποτ", το παιδί παρακολουθεί τις δραστηριότητες του Σποτ με τέτοιο τρόπο ώστε να αντικατοπτρίζει σ' αυτές τις δικές του εμπειρίες. Στο βιβλίο "Ο Σποτ μαθαίνει τα χρώματα", ο Σποτ και οι φίλοι του μαθαίνουν τα χρώματα μέσα από τις απλές και όμορφες εικόνες του βιβλίου, ενώ παράλληλα εξασκούν την αίσθηση της αφής αγγίζοντας τα διαφορετικά υλικά που υπάρχουν στις σελίδες του. Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τα μικρά παιδιά να κάνουν τις πρώτες ανακαλύψεις τους, αλλά και να ψυχαγωγηθούν.