Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χόλμς : η κόκκινη βδέλλα - Lane, Andrew, 1963- (Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χόλμς, 2012)
Ο νεαρός Σέρλοκ Χολμς ξέρει ότι οι ενήλικες έχουν μυστικά. Δεν περίμενε όμως να βρει τον πιο διαβόητο εκτελεστή του κόσμου στο Σάρεϊ, τη στιγμή που όλοι τον θεωρούν νεκρό - ούτε τον αδελφό του με κάποιον τρόπο αναμεμειγμένο στην υπόθεση. Όταν μάλιστα διαπιστώνει ότι κανείς δεν του λέει την αλήθεια, αποφασίζει να διακινδυνέψει τα πάντα για να την ανακαλύψει μόνος του. Έτσι ξεκινά η περιπέτεια που θα τον οδηγήσει στην Αμερική, στο κέντρο ενός θανάσιμου ιστού, όπου η ζωή είναι φτηνή και η αλήθεια έχει ένα τίμημα που ξεπερνάει τη λογική. Μία συναρπαστική σειρά που για πρώτη φορά έρχεται να ρίξει φως στα εφηβικά χρόνια του διάσημου ντετέκτιβ. Πώς ήταν ως έφηβος; Πού πήγε σχολείο και ποιοι ήταν οι φίλοι του; Πού και πότε απέκτησε τις διάσημες ικανότητές του; Τι τον φόβιζε και ποια ήταν η πρώτη του αγάπη;