Το αγόρι που ζωγράφιζε τον ουρανό - Παπατσαρούχας, Βασίλης, 1975- (Μεταίχμιο, 2012)
Ο Φράνσις είναι ένα αγόρι που αγαπά τη ζωγραφική όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Του αρέσει να ζωγραφίζει παντού αλλά περισσότερο απ' όλα του αρέσει να ζωγραφίζει στον ουρανό. Όταν θα μάθει πως σε κάποιο μέρος της γης τα παιδιά δεν ξέρουν τι πάει να πει παιχνίδι, δε γνωρίζουν πώς είναι να ονειρεύεσαι, θα κάνει τις πιο παιχνιδιάρικες ζωγραφιές και θα τις στείλει να ταξιδέψουν παρέα με τα σύννεφα, έως ότου να φτάσουν στον προορισμό τους. Γιατί ο Φράνσις γνωρίζει πολύ καλά πως μόνο όποιος παίζει μπορεί να ονειρευτεί...