Το μαγεμένο νησί : μυθιστόρημα - Vernon, Roland, 1961- (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία / Πατάκη, 2010)
Ο Γκόντγουιν Τιούντορ, ένας νεαρός Άγγλος φωτογράφος που έχει έρθει πρόσφατα στην Αθήνα, νιώθει το ενδιαφέρον του να εξάπτεται από τον μυστηριώδη και αντικομφορμιστή Βρετανό γαιοκτήμονα Έντγκαρ Μπρουκ, του οποίου το τεράστιο κτήμα δεσπόζει στο νησί Πυροξενία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο απομακρυσμένο σπίτι του Μπρουκ, ο Γκόντγουιν μαγεύεται από το συναρπαστικό τοπίο και γοητεύεται από την ιδιότροπη νεαρή κόρη του οικοδεσπότη του. Μια ιστορία έρωτα, περιπέτειας και μηχανορραφιών που δύσκολα ξεχνιέται, η Σκοτεινή μαγεία σηματοδοτεί την πρώτη δημόσια εμφάνιση ενός συναρπαστικού νέου μυθιστοριογράφου.