Ζυλ και Ζιμ : μυθιστόρημα - Roche, Herni-Pierre (Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία, 1997)
Παρίσι, 1907... Δυο συγγραφείς, ο Ζυλ και ο Ζιμ γνωρίζονται και αμέσως δημιουργείται ανάμεσα τους μια μεγάλη φιλία. Στο βιβλίο αυτό δε θα διαβάσει κανείς για τα έργα τους αλλά για τις γυναίκες τους, τις οποίες είτε βρίσκει ο καθένας μόνος του είτε τις προσφέρει ο ένας στον άλλο, αφού το μόνο που θέλει είναι η ευτυχία του φίλου του. Γιατί το αληθινό θέμα του έργου είναι, η φιλία του Ζυλ και Ζιμ.