Βυθίστε τον μαύρο ήλιο - Mignone, Sebastiano Ruiz, 1947- (Πειρατές : Μόνοι εναντίον όλων, 2007)
Ο καπετάν Μονγκάρ και οι άντρες του βρίσκουν καταφύγιο σε ένα όμορφο νησί της Καραϊβικής, τριγυρισμένο από γαλαζοπράσινα νερά. Αλλά η ανάπαυλα δεν διαρκεί πολύ. Κυνηγημένα από τους Άγγλους, τα πλοία "Γεράκι" και "Κοΐμπρα" σηκώνουν άγκυρα και κατευθύνονται προς τη Μαδαγασκάρη. Εκεί τους περιμένει μια νέα πρόκληση: να καταστρέψουν τον "Μαύρο Ήλιο", το μεγαλύτερο πειρατικό του Ινδικού ωκεανού, που το κυβερνά ο φοβερός κάπτεν Σαλίνας, γνωστός ως "Χρυσός θάνατος". Χάρη στη φιλία ενός Άραβα πρίγκιπα, ο Μονγκάρ καταφέρνει να το ανακαλύψει. Αλλά για να νικηθούν οι πειρατές του "Μαύρου Ήλιου" χρειάζεται ένα πονηρό τέχνασμα...