Η αρχιτεκτονική των υπολογιστών : μια δομημένη προσέγγιση - Tanenbaum, Andrew S., 1944- (Κλειδάριθμος, 2000)
H ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Ένα επεξηγηματικό βιβλίο για τη δομή και ανάλυση των υπολογιστών και των συστημάτων. Με αναλυτική και σε βάθος περιγραφή των μερών των υπολογιστών, και της διασύνδεσης και του προγραμματισμού τους ανά επίπεδα. Αναλύονται σε βάθος οι σύγχρονοι επεξεργαστές και η ιεραρχία επιπέδων με την οποία εκτελούνται οι διάφορες λειτουργίες στα σύγχρονα συστήματα.