Το πολύχρωμο αγόρι - Page, Martin, 1975- (Νεανικές διαδρομές, 2010)
H Κλεμάνς ονειρεύεται να εγκαταλείψει τη μονότονη ζωή του σχολείου και να γυρίσει τον κόσμο, στα χνάρια των γονιών της που υπήρξαν κλέφτες. Ο εξαιρετικά ιδιόρρυθμος κηδεμόνας της Όσκαρ, που στην πραγματικότητα είναι ένα φάντασμα, τη μεγάλωσε μέσα σε παράξενες συνθήκες. Η ζωή της κινείται ανάμεσα στην ανία και τη σιωπή, και η ίδια επιθυμεί να αποδράσει σε ένα φανταστικό κόσμο.