Μπάρναμπι Μπρόκετ - Boyne, John, 1971- (Μικρή πυξίδα, 2013)
Η οικογένεια Μπρόκετ είναι μια συνηθισμένη οικογένεια. Είναι όλοι τους αξιοσέβαστοι, βαρετοί και υπερήφανοι γι' αυτό, και σνομπάρουν όσους είναι διαφορετικοί ή περίεργοι. Και τότε, έρχεται στον κόσμο και στη ζωή τους ο Μπάρναμπι Μπρόκετ, που αψηφεί τους νόμους της βαρύτητας - και επιπλέει. Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ευχαριστήσει τους γονείς του, ο Μπάρναμπι βάζει τα δυνατά του να κρατήσει τα πόδια του στο έδαφος. Αλλά δεν τα καταφέρνει! Μια μοιραία ημέρα, ο κύριος και η κυρία Μπρόκετ αποφασίζουν ότι δεν αντέχουν άλλο. ποτέ δε ζήτησαν ένα παράξενο παιδί που επιπλέει. Ο Μπάρναμπι πρέπει να φύγει... Προδομένος και φοβισμένος, ο μικρός συγκρούεται με ένα πολύ ξεχωριστό αερόστατο, κι έτσι αρχίζει ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο.