Ο κόκκινος μανδύας : συνωμοσίες στην κοιλάδα του Ευρώτα - Πίνη, Εύη (Ερευνητές, 2013)
"Η Εριφύλη, όποτε έβλεπε τον ιππέα με τον κόκκινο μανδύα να εμφανίζεται στο κτήμα, εκνευριζόταν. "Τι θέλει πάλι αυτός; Πήγαινε να δεις!" έλεγε με απότομο ύφος στην κόρη της τη Διοτίμα και εξαφανιζόταν για να κλειστεί στον αχυρώνα ή στην αποθήκη, τάχα ότι ήταν πολύ απασχολημένη..." Η Διοτίμα είναι μια δωδεκάχρονη είλωτας και ζει στο Έλος, στο κτήμα του Σπαρτιάτη κυρίου της. Οι μέρες της κυλούν ήρεμα, μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτει ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Τότε καταρρέουν τα ψέματα, αποκαλύπτεται η αλήθεια και η ζωή της Διοτίμας αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Αλλά δεν είναι μόνο η Διοτίμα που αναζητά την αλήθεια. Καθώς ολόκληρη η Σπάρτη κλυδωνίζεται από συνομωσίες, δολοφονίες, μυστικά και ψέματα, κάποιοι βάζουν σκοπό της ζωής τους να αποκαλύψουν την αλήθεια για να τιμωρηθούν οι ένοχοι.