Ιστορίες για μαύρες γάτες - Μιχαηλίδου, Στέλλα (Επόμενος σταθμός, 2007)
Τρεις μαύρες γάτες νεαρές, φίλες αγαπημένες, μεγάλωναν στο Γατουχάν κι ήταν δυστυχισμένες. Θέλανε να συναντηθούν, να στήσουνε παιχνίδι, να μοιραστούνε μυστικά πάνω στο κεραμίδι. Όμως καλά γνωρίζανε από μικρά γατιά μαζί τρεις μαύρες γάτες φέρνουνε γρουσουζιά. Πιστεύανε ακράδαντα χωρίς αμφιβολία, είναι κακός συνδυασμός μαύρο, γάτα και τρία. Κι έτσι υπήρχε νόμος για όλων το καλό, οι μαύρες γάτες το πολύ να βρίσκονται δυο-δυο. Αλλιώς πείνα, καταστροφές θα έρθουνε βολίδα, θα αφανιστεί το Γατουχάν, όπως η Ατλαντίδα.