Το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα - Ιεροπούλου, Εύα (Διαβάζω ιστορίες, 2013)
Μια όμορφη ιστορία για ένα παγκάκι που δε θέλει να μένει καρφωμένο στην ίδια πάντα θέση. Ένα παγκάκι που θέλει να γίνει κάτι άλλο. Κατά προτίμηση βάρκα, για να γυρίσει τον κόσμο όλο. Το προσπαθεί. Και καταφέρνει τελικά, όχι ν αρμενίσει, αλλά να βουλιάξει στον βυθό. Εκεί έρχεται αντιμέτωπο με μια διαφορετική πραγματικότητα, που το βοηθάει να δει με άλλα μάτια την παλιά του ζωή, τη δική του ταυτότητα. Στην οποία θα επιστρέψει και θα είναι ευτυχισμένο. Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 7+, η οποία περιλαμβάνει ιστορίες μέχρι 1.200 λέξεις που τροφοδοτούν τη φαντασία του παιδιού και καλλιεργούν τη γλωσσική ικανότητά του.