Μυθολογία. - Ζαραμπούκα, Σοφία, 1939- (Κέδρος, 2001)
Η σειρά αυτή, με πλούσια ολοσέλιδη έγχρωμη εικονογράφηση, και με πολύ απλή αφήγηση, φέρνει σ επαφή τα πολύ μικρά παιδιά με τον κόσμο της Μυθολογίας μας. Μιλάει για την κοσμογονία και τον Ολυμπο με τους θεούς του, για τον Προμηθέα που έφερε τη φωτιά, για τον κατακλυσμό, για το Δευκαλίωνα, για τον Ασκληπιό, τον Ορφέα και για ένα πλήθος άλλα μυθικά πρόσωπα.