Δόκτωρ Πορδαλός. - Nesbo, Jo, 1960- (Παιδικό / Μεταίχμιο, 2012)
Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια όμορφη πριγκίπισσα, που ζούσε σε ένα παλάτι μέσα σε έναν τεράστιο κήπο με τα ομορφότερα τριαντάφυλλα και τις πιο όμορφες ορχιδέες. Όμως αυτή εδώ είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Αυτή εδώ έχει να κάνει με.. προυμ! Όχι με αυτά τα μικρά που αμολάς χωρίς κανείς να τα προσέξει. Όοοχι. Εδώ μιλάμε για κανονικές κανονιές. Προυμ που ανοίγουν τρύπες στα παντελόνια και στέλνουν παιδιά στο διάστημα - και πίσω ξανά. Μιλάμε επίσης για κάποιους κακούς δίδυμους, για μογγολικούς αρουραίους, για μακριές κρεμ καραμελέ και για ακόμα μακρύτερους ανακόντες σφιγκτήρες. Όμως πάνω απ' όλα μιλάμε για αυτά που συμβαίνουν όταν ο μικροσκοπικός Μπούλης με τα καροτί μαλλιά μετακομίζει στην οδό Κανονιού και συναντάει τη Λίζα και έναν σχεδόν τρελό επιστήμονα, μια ηλιόλουστη μέρα λίγο πριν τη 17η Μαΐου.