Μυθολογία. - Ζαραμπούκα, Σοφία, 1939- (Κέδρος, 2003)
Ο Ουρανός και η Γη παντρεύονται και κάνουν πολλά παιδιά, αλλά πολλά απ' αυτά βγαίνουνε τέρατα.Ο Ουρανός φεύγει για να μην τα βλέπει και αρχηγός αναλαμβάνει ο γιος του Κρόνος.Σόι πάει το βασίλειο, κι ακολουθεί ο δικός του?γιος ο Δίας. Μάχες μέσα στην οικογένεια, καταστροφές, τυφώνες, ώσπου να ηρεμήσουν τα πράγματα και?η οικογένεια των θεών να εγκατασταθεί στον Όλυμπο.