Η πολύχρωμη σβούρα : μια ιστορία για τη μεταδοτική δύναμη της αισιοδοξίας - Αρκουδέας, Κώστας, 1958- (Άγκυρα, 2013)
Ο μικρός Αλέξης ανεβαίνει στη σοφίτα που ζούσε ο παππούς του. Εκεί, μέσα σε ένα σεντούκι γεμάτο παιχνίδια, ανακαλύπτει μια χρωματιστή σβούρα. Όταν την παίρνει στα χέρια του, η σβούρα λάμπει και σκορπίζει γύρω της χρώματα. Ο Αλέξης γίνεται πολύχρωμος. Το ίδιο συμβαίνει και με όποιον έρχεται σε επαφή με την πολύχρωμη σβούρα. Αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει θα αλλάξει τη διάθεση του σπιτιού του, του σχολείου του, της πόλης του αλλά και του κόσμου όλου. Η ιστορία μιλάει για τη μεταδοτική δύναμη της αισιοδοξίας και τη ματιά των παιδιών που βλέπουν έναν κόσμο πιο όμορφο, πιο ζωντανό και πιο λαμπερό από εκείνον που αντιλαμβάνονται οι μεγάλοι.