Μαραλά : η μάνα των παραμυθιών - Φραγκεσκάκη, Χριστίνα (Λογοτεχνικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, 2013)
Ποιος έφερε στον κόσμο τα παραμύθια; Μια γυναίκα τα 'φερε, η πιο παλιά του κόσμου. Πού τα 'δωσε η γυναίκα; Σ' ένα κορίτσι τα 'δωσε, που έσπασε τον πάγο. Και το κορίτσι; Στους τέσσερις ανέμους, για να τα ταξιδέψουν. Κι οι ανέμοι; Σ' ένα πουλί τα έδωσαν, σ' αυτό που κάθεται στον ώμο σου...