Το σιτάρι - Θεοχάρη, Άννα (Παιδική βιβλιοθήκη, 2012)
"Αλήθεια, ξέρετε, παιδιά, γιατί το ψωμί είναι τόσο σημαντικό για τον άνθρωπο;" Η ερώτηση της κυρα-Δήμητρας έκανε το μικρό Δημητράκη να κοκκινίσει. Όχι μόνο γιατί δεν είχε απάντηση, αλλά και γιατί δίπλα του βρισκόταν η Ελένη, που τώρα τελευταία είχε γίνει "ξερόλας" και δεν υπήρχε κάτι που δεν ήξερε! Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον κέρδιζε συνεχώς και στο τρέξιμο. Αλλά ως εδώ! Οι μέρες της νίκης της ήταν μετρημένες! Ο Δημήτρης κάθισε στον υπολογιστή του, πληκτρολόγησε τη λέξη "ψωμί" και βρέθηκε μπροστά σε ένα σπουδαίο στοιχείο της γεωργίας: το σιτάρι! Ρούφηξε με μανία κάθε πληροφορία και έμαθε τα πάντα για το πώς το καλλιεργούν οι άνθρωποι από τα παλιά χρόνια μέχρι σήμερα. Έτσι την επόμενη μέρα στο σχολείο θα κατατρόπωνε τη μικρή Ελένη με τις γνώσεις του! Ή μήπως όχι; Ένα παραμύθι που μιλάει για το σιτάρι, την καλλιέργειά του και τη σπουδαία θέση που κατέχει στη διατροφή του ανθρώπου. Εκτός από την ιστορία, στην έκδοση περιλαμβάνονται και δραστηριότητες αλλά και συμπληρωματικές γνώσεις που αφορούν το σιτάρι.