Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλούζ. - Banscherus, Jurgen, 1949- (Παιδικό / Μεταίχμιο, 2013)
Το παγωτατζίδικο του Τζοβάνι έχει το καλύτερο παγωτό της πόλης. Αποκεί αγοράζει ο Κλουζ το αγαπημένο του χωνάκι: μια μπάλα λεμόνι, μια μπάλα σοκολάτα. Μια μέρα κάποιος χαρίζει στον Τζοβάνι μια παράξενη αφρικανική μάσκα. Κι από τότε όλα πάνε στραβά στο παγωτατζίδικο: η μηχανή του εσπρέσο παίρνει φωτιά, η παγωτομηχανή χαλάει. Ο Τζοβάνι πιστεύει πως φταίει η μάσκα. Αλλά ο Κλουζ το μυρίζεται αμέσως πως κάποιος άλλος κρύβεται πίσω από τα "ατυχήματα" αυτά... Μια αστυνομική σειρά για μικρούς αναγνώστες, με ήρωα ένα εννιάχρονο αγόρι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ήρωες των κλασικών αστυνομικών μυθιστορημάτων.