Μύθοι για την εποχή μας ; Το άσπρο ελάφι - Thurber, James, 1894-1961 (Βιβλία για νέους, 1988)
Το "Ασπρο Ελάφι" είναι ένα παραμύθι μαγικό και συγκινητικό. Τρεις πρίγκιπες ψηλοί και δυνατοί θα ξεκινήσουν με τα ψηλά και δυνατά άλογά τους να λύσουν, με κατορθώματα μεγάλα, το μυστήριο της όμορφης πριγκίπισσας. Ποιος θα γυρίσει πρώτος, ποιος θα κερδίσει άραγε την καρδιά της; Αλλά και ποιον αγαπάει η ίδια η πριγκίπισσα; Ποιον θέλει εκείνη να γυρίσει πρώτος και νικητής; Οι "Μύθοι για την Εποχή μας" μπορεί να γράφτηκαν πριν σαράντα και... χρόνια, αλλά κοιτάξτε πόσο σημερινοί είναι, πόσο σύγχρονοι. Κοιτάξτε πόσο οι ιστορίες του Θέρμπερ ειρωνεύονται πάντα και διδάσκουν, πόσο προβλέπουν και προειδοποιούν για όσα μας συμβαίνουν, για όσα κάνουμε.