Πως να καταβροχθίσετε ένα ουράνιο τόξο - Τσιαμπόκαλου, Γιολάντα, 1977- (Καστανιώτης, 2008)
Όλα ξεκινούν όταν ο Γιώργος μαθαίνει απ' τον μπαμπά του έναν παλιό μύθο: στην άκρη κάθε ουράνιου τόξου υπάρχει, λένε, ένα τσουκάλι γεμάτο χρυσάφι. Αν καταφέρεις να φας το ουράνιο τόξο, ο θησαυρός γίνεται δικός σου για πάντα. Ξαφνικά ο Γιώργος θέλει να καταβροχθίσει ένα ουράνιο τόξο! Μαζί λοιπόν με την αδερφή του και τον Τρύφωνα -ένα κατοικίδιο έκπληξη- ξεκινούν να βρουν ένα. Δεν απομακρύνονται πολύ. Ανακαλύπτουν ένα ουράνιο τόξο στην κουζίνα τους: όλα τα πολύχρωμα φρούτα και τα λαχανικά που υπάρχουν στο ψυγείο, κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί, μοβ, μπλε, πράσινα, άσπρα. Θα φάει αυτά και θα περιμένει. Άραγε θα γίνει πλούσιος όπως του υποσχέθηκε ο μπαμπάς; Μια πολύχρωμη ιστορία για τη σωστή διατροφή και την ανεκτίμητη για την υγεία μας αξία των φρούτων και των λαχανικών.