Σκάκι : για νεαρούς παίκτες - Kindermann, Stefan, 1959- (Οιωνός, 2007)
Σ' αυτό το διασκεδαστικό και διδακτικό βιβλίο, ο συγγραφέας, Grad Master στο σκάκι, παίρνει από το χέρι τους μικρούς αρχάριους και τους καθοδηγεί στο παιχνίδι βήμα-βήμα. Δεν τους μαθαίνει μόνο τους κανόνες, αλλά και τη συναρπαστική ιστορία του σκακιού. Τους συστήνει τα πιόνια και τους εξηγεί διάφορες δυνατότητες κίνησης, καθώς και ενδιαφέροντα στρατηγικά κόλπα. Με τη βοήθεια των προβλημάτων μπορεί ο μικρός αναγνώστης να διαπιστώσει τι έχει καταλάβει και τι όχι.