Μπλε φόβος στα γκρίζα ποντίκια - Hoestlandt, Jo (Φιλοσοφικά παραμύθια, 2001)
Μια μέρα, τα γκρίζα ποντικάκια βλέπουν ν ' ανεβαίνει απ' το βουνό πυκνός μαύρος καπνός, και τα καημένα γίνονται μπλε απ' το φόβο τους.